TOP

Virtuele open dag cursus Industrial Footwear Design

In september 2010 start de tweede lichting van de cursus Industrial Footwear Design. Oprichters/ docenten Nicoline van Enter, Liesel Swart en Hester Vlamings zijn blij dat ze er in zijn geslaagd om in Nederland een goede opleiding voor schoenontwerpers te starten.

Op dit moment is de eerste lichting studenten aan het afstuderen. Dat zijn zowel beginnende als meer ervaren designers, en zij zijn allemaal sterk gegroeid en voorzien van een baan of van eerste freelance opdrachten. Vanaf vrijdag 18 juni 2010 kunt u hun portfolio’s bewonderen tijdens de eindexamenexpositie in het Schoenenmuseum in Waalwijk.

‘Virtuele open dag’
Voor de cursus Industrial Footwear Design werd er 24 april open dag gehouden. Er was veel belangstelling. Maar omdat niet iedereen naar die open dag kon komen en de docenten veel vragen kregen, is er ook een ‘virtuele open dag’. Nicoline van Enter, één van de docenten, vertelt middels een aantal korte filmpjes op haar blog http://www.ytrends.com/blog/ over alle ins en outs van de cursus,. Hier kunt u ook werk van de huidige studenten zien.

Toelatingsprocedure
Studenten kunnen zich nog tot 15 juni 2010 aanmelden voor het komende cursusjaar. Er geldt een strikt maximum van twaalf studenten en er is een toelatingsprocedure. De cursus is geschikt voor junior designers die al bij een bedrijf in dienst zijn alsmede voor mensen die nog geen ervaring hebben als schoenontwerper, maar dit vak wel willen gaan uitoefenen.
Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met het secretariaat: Joke Verkerk, jverkerk@svgb.nl of 030-6303555.