TOP

2013 goed jaar voor Rexor

Voor inkooporganisatie Rexor was 2013 een goed jaar: de centrale betalingen stegen met 3,3 procent naar 172.800.000 euro.

Op de de Rexor-partnerbijeenkomst tijdens de GDS presenteerden directeuren Niek Jansen en Günter Neunaber de jaarrekening van de inkoopvereniging voor het fiscale jaar 2013.

Op 31 december 2013 telde Rexor 444 leden met meer dan 1.000 verkooppunten. In 2013 kwamen er dertien nieuwe leden bij.

Met name in België en Duitsland steeg het ordervolume met respectievelijk 6,4 en 3,1 procent. De sterke kostenbeheersing hebben geleid tot een solide netto-inkomen van bijna 0,4 miljoen euro. Alle Rexor-leden ontvangen een dividend ter waarde van 141,48 euro per aandeel, wat overeenkomt met een rendement van 34,5 procent. Voor het jaar 2014 verwacht de directie van Rexor ook een lichte omzetstijging in de centrale betalingsregeling.

Investeringen
In 2014 doet Rexor meer investeringen op het gebied van mode en comfort. Vorig jaar werd de zogenaamde ‘Italië-premie’ gelanceerd voor de high-fashion collecties van leveranciers uit Italië , Spanje en Portugal. “Wij investeren in de focus op mode en de diversiteit in het assortiment van onze leden, omdat we daar in de toekomst groeipotentieel zien,” meldt commercieel directeur van Rexor, Niek Jansen, aan het Duitse vakblad Schuhkurier..

In het comfortschoenensegment wil de inkoopvereniging zich meer gaan richten op het concept van pasvormexperts gaan richten. Dit concept werd in augustus 2013 geïntroduceerd. “De interesse en het enthousiasme van de kant van de detailhandel en de industrie is enorm. Het concept biedt merken veel kansen om de strijd om een ​​unieke positie in de markt te winnen en ook de individuele aanwezigheid in de markt niet op te geven,” zegt Günter Neunaber.

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen
Matthias Greven, lid van de Raad van Bestuur van ANWR Group en managing director van ANWR-Garant International GmbH , is nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rexor. Hij neemt de taken over van Robert Natter, die 30 maart 2014 het management van ANWR-Garant International zal verlaten en daarmee ook het mandaat voor Rexor overdraagt. Verder bestaat de Raad van Commissarissen uit Fritz Terbuyken van ANWR Group, en als vertegenwoordiger van de dealers: Michael Hartmann (Schuhtick, Berlijn, Duitsland) en Michel Decremer  (Distri Shoe, Tildonk, België).