TOP

ANWR-Garant Nederland krijgt licentie Sport 2000

ANWR-Garant bouwt haar activiteiten op de Nederlandse sportmarkt verder uit en krijgt vanaf heden de licentie van Sport 2000. Het overnamecontract is donderdagavond 15 november 2012 getekend.

De licentie van Sport 2000 was in handen van Euretco bv en zij heeft deze met onmiddellijke ingang aan ANWR-Garant overgedragen. Er is vijf maanden over de overname onderhandelt. Eerder dit jaar was GMS Nederland in gesprek over de overname van Sport 2000.

Eén Sport 2000-formule
Vanaf vrijdag 16 november 2012 zijn 61 sportretailers met tachtig filialen lid van ANWR-Garant Nederland. Deze ondernemers zullen als één Sport 2000-formule verdergaan.

ANWR-Garant heeft de licentie van Sport 2000 ook in Duitsland en Zwitserland en zal op internationaal vlak nauw gaan samenwerken met Nederland.

De Sport 2000-formule wordt geleid door directeur van Fair Play International Sports, Hans de Winther. De formule zal zich voornamelijk richten op functionaliteit en lifestyle in het midden tot hoge prijssegment.

Fair Play International Sports
ANWR-Garant is met Fair Play International Sports al meer dan twintig jaar actief op de Nederlandse sportmarkt. De organisatie bestaat uit 111 zelfstandige retailers met een sportspeciaalzaak, met centerconcepten op het gebied van voetbal-, tennis-, running-, outdoor-, hockey- en wintersportproducten.

Kwaliteitslabel
Met deze nieuwe Sport 2000-retailers en de samenwerking met Sport 2000 International wil ANWR-Garant haar marktpositie verstevigen en uitbouwen. Doel is om samen met de leden een antwoord te geven op het sterk veranderende retaillandschap en Sport 2000 als kwaliteitslabel te positioneren.