TOP

Bijna was Schoenenkwartier-directeur Anouk van Heesch ballerina geworden. ‘Helaas kan ik niet op spitzen dansen’

Het voormalige Nederlands Leder en Schoenenmuseum heropent op 28 juni 2022 als het Schoenenkwartier. Directeur Anouk van Heesch (48) is de drijvende kracht achter de metamorfose. Wie is de vrouw achter dit schoeneninstituut in Waalwijk? We legden haar veertien persoonlijke vragen voor. "Mijn guilty pleasure? Pizza!"
Portret: Luuk Aarts Waarvoor kunnen we je ’s nachts wakker maken? “Pizza! Vers of diepvries, dat maakt niet uit. Een enorme guilty pleasure van me.” Wat wilde je worden als kind? “Ballerina. Ik heb tot mijn negentiende op klassiek ballet gezeten. Een prima ballerina ben ik helaas nooit geworden, want mijn voeten strekken niet voldoende

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Nog geen abonnee, maar toch even rondkijken achter de poort? Sluit een gratis proefabonnement af en krijg 24 uur toegang tot alle plusartikelen en het complete archief van Schoenvisie.nl.

InloggenNeem een proefabonnement