TOP

Copenhagen Studios breidt uit met eigen winkels

Copenhagen Studios gaat eigen winkels openen in de Benelux. Dat doet het merk onder leiding van Martijn Sengers, die eerder commercieel directeur bij het Duitse schoenenmerk was en nu als franchiser verantwoordelijk wordt voor de Nederlandse en Belgische retailtak.

Foto: Copenhagen Studios

De eerste brandstore van Copenhagen Studios, in Den Bosch, opende in de zomer van 2021 de deuren. Eind dit jaar komt daar een tweede winkel in Antwerpen bij, die eveneens als showroom voor België en Luxemburg gaat fungeren. Verder lopen er gesprekken voor locaties in Arnhem en Eindhoven. “Die gaan hopelijk ook eind dit jaar open”, vertelt ondernemer Martijn Sengers in de nieuwe editie van Schoenvisie. “Het jaar daarop willen we opnieuw twee brandstores in Nederland openen en in 2024 nog eens twee. Daarna bekijken we het per jaar.”

Focus op Hanzesteden

Sengers werkt voor de Copenhagen-winkels samen met Snuf & Shoe in Schaijk. Hij kan nog niet zeggen hoeveel brandstores er op termijn in de Benelux gaan komen, en waar. Breda, Deventer, Enschede, Maastricht en Zwolle staan in elk geval hoog op het wensenlijstje. “We richten ons allereerst op de Hanzesteden, omdat dat plekken zijn waar in onze ogen nog echt gewinkeld wordt. Steden waar mensen graag verblijven, met een historische binnenstad en een mooie mix van winkels en horeca. Die locaties zijn ook financieel interessanter dan steden als Amsterdam of Rotterdam.”

Merk versterken

Copenhagen Studios werd in 2017 opgericht door de Duitse ondernemersbroers Johannes en Julian Rellecke, die eerder succes hadden met hun tassenlabel Liebeskind Berlin. Het merk maakt sinds 2021 deel uit van de s.Oliver Group. Copenhagen richtte zich bij de start met name op de wholesale en voegt met de retailtak – naast de Benelux komen er winkels in Duitsland en Scandinavië – een nieuw afzetkanaal toe. “Een label als Copenhagen Studios heeft naast een sterk wholesaleneteigen winkels nodig”, zegt Sengers. “Omdat we enorm geloven in verticale distributie én omdat brandstores het merk versterken. We hebben naast schoenen al een tassenlijn en komen binnenkort met een homecollectie. Hier kunnen we die collectie in de volledige breedte presenteren.”

Meer lezen? Voor Schoenvisie #3 van 1 maart 2022 vertelt Martijn Sengers in een groot interview over de stormachtige groei die Copenhagen Studios sinds de oprichting doormaakte, de wens om meer in eigen beheer te gaan doen en hoe het Duitse merk aan zijn Deense naam komt. “Best verwarrend, hè?” Het magazine ook ontvangen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.