TOP

Eindelijk weer live: Jan Agelink presenteert de nieuwe zomertrends in het Schoenenkwartier

Wat zijn de maatschappelijke- en consumententrends van het moment en hoe zien we die terug in de schoenmode? Trendanalist Jan Agelink neemt je op dinsdag 10 mei mee in de grote thema’s voor zomer 2023. Dat kan na twee jaar corona eindelijk weer live, op een wel heel bijzondere locatie: het gloednieuwe Schoenenkwartier in Waalwijk.

Trendforecaster Jan Agelink van Buro Jantrendman voert je op dinsdag 10 mei 2022 met beeld, film en tekst langs verschillende thema’s waarin nieuwe silhouetten, materialen en kleuren langskomen. Laat je in één ochtend bijpraten met praktische informatie die je kunt toepassen op je winkelconcept, merkidentiteit, productvormgeving en visual merchandising.

Soul searching en zelfexpressie

Agelink voorspelt een prikkelend zomerseizoen. “Tijdens de coronacrisis hebben we tijd gehad om aan ‘soul searching’ te doen, waardoor we voor zomer 2023 een enorme behoefte aan zelfexpressie zien. Door het – hopelijke – einde van de pandemie heerst er een creatieve en ‘outgoing’ sfeer, die vertaald wordt naar spannende kleurcombinaties en speelse nieuwe contrasten in materiaalkeuzes.”

Beeld, v.l.n.r.: Chloe, Chris Wolston, Paul Youenn

Gelijktijdig is ook een andere beweging te zien, als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de gevoelens van dreiging en onzekerheid die daarmee gepaard gaan. Agelink: “Dat zien we terug in het gedrag van de consument, alsook in de meer sobere en functionele styling van vormen en materialen.”

Bijzondere locatie

Consumenten kiezen steeds bewuster, ziet hij. Zo zet de opmars van vegan stijlen gestaag door. Met name jonge schoenenontwerpers denken na over andere productiemethoden en duurzamer materiaalgebruik – iets waar in de bijzondere locatie van het event, het gloednieuwe Schoenenkwartier met zijn kenniscentrum en maaklabs, extra ruimte en aandacht voor is.

Beeld, v.l.n.r.: Elton John’s platforms (Bata Shoe Museum), Schoenkwartier, Sukita/The David Bowie Archive

Naast alle relevante informatie over footwear en fashion is Agelinks presentatie een uitgelezen kans om het Schoenenkwartier op eigen gelegenheid te bezichtigen. Deelnemers kunnen aansluitend de permanente exposities en de eerste wisseltentoonstelling, Put on your red shoes, bezoeken en een indruk krijgen van de maaklabs die speciaal voor studenten en (opkomende) ontwerpers zijn ingericht.

Abonnees van Schoenvisie krijgen een mooie korting en betalen voor het webinar geen €129 maar €116 (exclusief btw). Daarbij zijn een digitale hand-out van de trendthema’s en de kleurkaarten voor zomer 2023 inbegrepen. Tickets zijn hier te bestellen.

De ochtend ziet er als volgt uit:

9:30 – 10:00 uur               Ontvangst

10:00 – 10:15 uur            Introductie door Anouk van Heesch, directeur van het Schoenenkwartier

10:15 – 11:15 uur            Presentatie schoenentrends zomer 2023 – deel 1

11-15-11:35 uur               Pauze

11:35 – 12:30 uur            Presentatie schoenentrends zomer 2023 – deel 2

Ben jij erbij? Hier vind je alle informatie.