TOP

Omoda recyclet nu ook kleding en textiel

Omoda zet zich naast het recyclen van schoenen nu ook in om kleding en ander textiel een tweede leven te geven. De retailer werkt hiervoor samen met Drop & Loop, een organisatie die textielverspilling tegengaat.

Foto’s: Omoda

Kleding, lakens en ander textiel kunnen sinds november kosteloos worden ingeleverd in een van de 34 Omoda-winkels. Daarnaast biedt de retailer de mogelijkheid om in de onlineshop een speciale verzendzak te bestellen, waarmee oud textiel gratis via een PostNL-servicepunt naar Drop & Loop gestuurd kan worden. Kleding die nog in goede staat is, krijgt een tweede leven. Van de rest wordt garen gesponnen, nieuwe stoffen en vervolgens kledingstukken of andere items – zoals een shopper – gemaakt.

Na schoenen nu ook kleding

Het bedrijf voert voor schoenen al jaren een recycleproces. Omoda is aangesloten bij Onpaarschoenen.nl, een webshop voor mensen met een verschil in schoenmaat, en 95percent. Giselle Beck, manager corporate social rensponsibility (CSR) licht in een persverklaring toe: “Sinds we de stap naar kleding hebben gezet, zijn we meteen op zoek gegaan naar een manier om ook deze artikelen op een duurzame manier te recyclen. Ons CSR-team kijkt altijd naar manieren om Omoda’s bedrijfsvoering te verduurzamen. In de fashionbranche is recyclen een van de eerste dingen die aandacht vraagt en waarmee je een verschil kunt maken.”