TOP

Onderzoek naar het verband tussen schoenen en nationaliteit

Overal ter hele wereld houden vrouwen van schoenen. Het is een internationaal fenomeen. In een onderzoek waaraan Euromonitor, Mintel en de Europese online schoenenretailer Spartoo.com deelnamen, probeerden de onderzoekers het verband tussen schoenen en nationaliteit in kaart te brengen en te verklaren.

1. Amerikaanse vrouwen kopen meer schoenen dan hun Europese collega’s. Met gemiddeld 5,8 paar per jaar kopen ze anderhalf paar meer dan de Europese vrouwen (4,2) en bijna drie paar meer dan hun Aziatische seksegenoten (2,7).

2. Van alle Europese vrouwen zijn Françaises de beste klanten: zij kopen zes paar per jaar. Franse vrouwen houden zowel van stiletto’s, bijvoorbeeld van Christian Louboutin, als van ballerinas, de lievelingsschoenen van de voormalige presidentsvrouw Carla Bruni.

3. Britse vrouwen kopen gemiddeld 5,4 paar schoenen per jaar. Hun favoriete merken zijn Pretty Ballerinas en Manolo Blahnik (die de trouwschoenen van topmodel Kate Moss ontwierp), maar ook de stoere modellen van Dr. Martens blijven populair in het Verenigd Koninkrijk.

4. Italiaanse vrouwen kopen 5,2 paar per jaar en zijn gek op schoenen met hoge hakken. Ze lopen met gemak op stiletto’s van 12 cm.

5. In Nederland (4,7 paar per vrouw) en België (gemiddeld minder dan 3,9 paar per vrouw) houden vrouwen meer van comfortabele schoenen. Ook worden er volgens de onderzoekers steeds meer vrouwen sportschoenen gedragen.

6. De Europese schoenenmarkt voor vrouwen heeft een waarde van 50 miljard euro, waarvan Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk 70 procent voor hun rekening nemen.

(Bron: Express.be)