TOP

Skechers klaagt Sears aan

Skechers USA Inc klaagt Sears Holding Corp. aan. Volgens het bedrijf verkoopt Sears schoenen die erg veel lijken op bepaalde Skechers-collecties, onder andere de Shape-up lijn.

The Shape-up lijn van Skechers, populair vanwege de toning schoenen, is voor het merk een belangrijke inkomstenbron. Skechers domineert in de Verenigde Staten dan ook de toning schoenenmarkt. Volgens het bedrijf verkopen Sears en Kmart via hun winkels en websites schoenen onder eigen labels die lijken op Skechers. Het gaat om de labels TheraShoe, Melrose Avenue, Paris Blues en Athletech. Zowel Sears als Kmart verkopen ook originele Skechers. Op deze manier zou er oneerlijke concurrentie ontstaan volgens Skechers.

“We hechten veel waarde aan onze relatie met Sears,” vertelt Philip Paccione, General Counsel van Skechers. “Maar op deze manier berokkent Sears ons veel schade, dat kunnen we niet toestaan. Zeker niet bij zo’n groot bedrijf als Sears.”

Skechers eist een schadevergoeding vanwege de vermeende oneerlijke concurrentie. De aanklacht zal door de rechtbank in Californië, thuisbasis van Skechers, behandeld worden.