TOP

Skechers lanceert webshop voor de Benelux

Skechers lanceert twee nieuwe webshops, één in Nederland en één in België, die in het tweede kwartaal van dit jaar live gaan. Het worden de eerste e-commerce websites onder eigen merknaam in de Benelux.

Beeld: Skechers

Het nieuwe e-commerce platform moet het voor Skechers makkelijker maken om de consument te bereiken en met hen in contact te komen. “Dit ondersteunt de uitbreiding van onze direct-to-consumer activiteiten in de Benelux”, vertelt Maurice van Berkel, general manager bij Skechers, in een persbericht. “Zo’n webshop is voor ons een extra troef. Het biedt Skechers de mogelijkheid om het merk te presenteren, collecties te introduceren en zich te richten op een breder scala aan consumenten in de Benelux die misschien niet zo makkelijk de weg vinden naar de winkels van Skechers.”

Belangrijk en noodzakelijk

Skechers heeft al eigen winkels in de Benelux, maar een eigen online kanaal ontbrak nog. Door de coronapandemie komt hier nu verandering in. “Flexibiliteit en een verbeterde consumentenervaring zijn de ruggengraat geweest van onze vernieuwde direct-to-consumer strategie”, zegt David Weinberg, chief operating officer bij Skechers. “Na het zien van de kracht van onze wereldwijde online activiteiten tijdens de pandemie – die een belangrijke verkoopstimulans werden in die uitdagende tijd en nog steeds een waardevol distributiekanaal zijn – denken we dat onze voortdurende investeringen in de digitale en e-commerce wereld niet alleen belangrijk zijn, maar ook noodzakelijk. Dit geeft consumenten de keuze om te winkelen waar en wanneer zij dat het prettigst vinden. Of dat nu is vanuit huis of in onze fysieke winkels.”

Skechers.nl en skechers.be worden in het tweede kwartaal van 2022 gelanceerd.