TOP

Snipes gaat naar Kroatië met overname sneakerketen Shooster

Snipes lijft de Kroatische sneakerketen Shooster in. Het is de vierde overname in een jaar, waarmee de sneakerketen er in totaal 250 vestigingen bij kreeg.

De achttien vestigingen worden omgebouwd tot Snipes-winkels, waarmee het bedrijf na Polen de tweede markt in Centraal en Oost-Europa betreedt. De details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. “Shooster is een van de meest relevante bestemmingen in Kroatië voor sneakers en streetwear”, stelt Snipes in een persbericht. “Met deze overname krijgen we in één keer toegang tot alle toplocaties in onder andere Zagreb, Zadar en Split.” Om de stap extra kracht bij te zetten lanceert Snipes binnenkort ook een Kroatische webshop.

250 nieuwe winkels in 1 jaar

De overname van Shooster is de vierde voor het bedrijf in twaalf maanden; eerder lijfde Snipes de sneakerketens Distance S.A. in Polen en Jimmy Jazz en Expressions in Amerika al in. Het bedrijf kreeg er op die manier in een jaar tijd 250 winkels bij, waardoor de teller nu op meer dan 680 filialen in Europa en Amerika komt. “Het is geweldig om te zien dat Snipes ondanks de niet bepaald makkelijke marktomstandigheden zó heeft weten te groeien”, aldus oprichter en CEO Sven Voth. “We denken groot en zien nog veel potentieel voor ons merk in de komende jaren.”