TOP

ANWR-Garant ondersteunt leden met IPOS winkelautomatisering

ANWR-Garant Nederland lanceert in samenwerking met ACA Retail een alles-in-één automatiseringsoplossing voor leden binnen de schoenen- en sportretailbranche. Deze totaaloplossing biedt zowel voorraad- als kassafunctionaliteiten en beschikt over mogelijkheden om een efficiëntere samenwerking binnen een keten te realiseren.

ANWR-Garant Nederland biedt een hogere automatiseringsgraad aan haar leden om hen slagvaardiger te maken en meer efficiëntie in de bedrijfskolom te realiseren. Het IPOS systeem dat samen met ACA wordt geïntroduceerd, biedt mogelijkheden op het gebied van inkoop, voorraadbeheer, point-of-sale, klantenadministratie en managementrapportage. Ook kan een webshop aan IPOS gekoppeld worden.

Concurrentievoordeel
IPOS is volledig voorbereid op de toepassing van EDI: het elektronisch uitwisselen van gestandaardiseerde berichten tussen winkeliers en leveranciers. Voor leden van ANRW-Garant is de mogelijkheid om gebruik te maken van EDI belangrijk, omdat zij via eenduidige berichtuitwisseling concurrentievoordeel kunnen hebben.

Actieve deelname
Om het EDI-proces te bevorderen en te begeleiden neemt de ANWR Group zelf actief deel aan dit proces. ANWR is aandeelhouder van het onafhankelijke clearing center European Clearing Center. De oprichting van dit clearing center is een gezamenlijk initiatief van de schoenenindustrie, inkoopverenigingen en het bedrijfsleven. Hiermee is een platform ontstaan voor de schoenenhandel. Op dit moment zijn er meer dan 65 leveranciers bij het European Clearing Center aangesloten waardoor zij het gebruik van EDI ondersteunen.

Samenwerking
ANWR-Garant heeft gekozen voor een samenwerking met ACA omdat het bedrijf marktleider is in de automatiseringsbranche voor retailbedrijven in de segmenten mode, schoenen en sport. Door de samenwerking kan IPOS vanaf 85 euro per maand worden aangeboden. De eerste ondernemers zullen volgens ANRW op korte termijn met IPOS van start gaan.