TOP

Nieuwe streetwear store: Precinct 5

In de nieuwe streetfashionwinkel Precinct 5 in Amsterdam worden de mode- en muziekscène samengebracht. Donderdag 10 december was de officiële opening.

Een apart gedeelte van de winkelruimte is ingericht als Stüssy store. Dit is de eerste eigen winkel in Nederland van het van oorsprong Amerikaanse surfmerk. In het andere deel worden streetwear merken verkocht als Adidas Originals by Jeremy Scott , A.P.C. Jeans en Denham the Jeanmaker. Ook schoenen van de merken Adidas Footwear, Gourmet Footwear en Dr. Martens in samenwerking met Stüssy krijgen een plek in de winkel.

Boeken en muziek
Naast kleding en schoenen worden er boeken en muziek verkocht. Bij de inkoop van alle items speelt de persoonlijke smaak van de eigenaren een belangrijke rol. Guillaume Schmidt en Edson Sabajo zijn beiden eigenaar van sneakerwinkel Patta in Amsterdam en samen met Hans Brouwer en Melvin Wix nu ook mede-eigenaar van Precinct 5. Brouwer en Wix komen beiden uit de muziekscene.

Droom
Melvin Wix, beter bekend als dj Mr. Wix is de initiatiefnemer van dit nieuwe winkelconcept. Hij vertelt tijdens de opening: “Ik ben echt ontzettend trots. Het was echt een droom van mij om samen met andere inspirerende mensen een originele winkel te beginnen.” Hij raakte geïnspireerd door de ruimte. “Als je om je heen kijkt, zie je niet meteen dat het een kledingwinkel is. Als je voor het pand staat, heb je eigenlijk geen idee wat er precies binnen is. Daarom willen we ons niet alleen op kleding richten, maar op alles wat er bij hoort”, zegt Wix.

Oude gevangenis
De winkel met een oppervlakte van ruim driehonderd vierkante meter op de derde verdieping is gevestigd op de derde verdieping in het pand naast de Kalvertoren aan het Singel. Vroeger was het een politiebureau, maar het pand stond al jaren leeg. Precinct 5 is ontworpen door  architectenbureau Kuub.
“We kijken naar de mogelijkheden om in de winkelruimte bijvoorbeeld ook  feestjes te geven, omdat we het breed willen trekken. Niet alleen kleding verkopen, maar ook schoenen, boeken en muziek. Dit moet een winkel zijn waar iedereen even blijft rondhangen”, zegt
Schmidt. Hij vindt dat de winkel laagdrempelig moet zijn: “Bij een winkel zou er nooit een drempel moeten zijn, waardoor sommige mensen niet binnen willen kijken. Wij willen alles met streetwear te maken heeft in een pand samenbrengen.”

Verschillende segmenten
Precinct 5 is een van de weinige winkels in Nederland waar verschillende artikelen uit verschillende segmenten verkocht worden. Wix vindt het vreemd dat er nog weinig winkels zijn waar een dergelijk concept wordt uitgevoerd. “Als ik naar mijn eigen omgeving kijk, kan ik zeggen dat Amsterdam echt klaar is voor een winkel als deze.”

Precinct 5
Singel 459
1012 WP Amsterdam
020-3301270