TOP

Nieuw, verhuisd of verbouwd: de veranderingen in Cast voor inkoop zomer 2024

Het was de afgelopen maanden een komen en gaan van aannemers, bouwvakkers en schilders in Cast. Showrooms werden grondig verbouwd en/of verhuisden, leveranciers namen hun intrek in het centrum of vertrokken er juist. In dit overzicht vind je alle veranderingen op een rij.

Foto: Tom Wittebrood

Verbouwingen en verhuizingen

– Fros International & Brandfusion (showroom 232, niveau 1): Fros International verruilt de afzonderlijke showrooms in de zijvleugel van de tweede etage voor één grote ruimte op de eerste verdieping. Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter worden de volgende merken gepresenteerd: Cotopaxi, Havaianas, Hunter, Munich, Nine West, Reef, Teva, Victoria, Warmbat en – nieuw – Reebok. Dankzij de open indeling is het voor retailers makkelijker en laagdrempeliger om tussen de verschillende collecties te ‘browsen’. Alleen Greve verhuist niet mee. Het Nederlandse mannenschoenenmerk houdt zijn showroom op de begane grond, direct aan het Middenplein (showroom 033).

– Giga & Aqa (showroom 244, niveau 1): met de verbouwing van Fros zijn kinderschoenenmerk Giga en vrouwenschoenenmerk Aqa een showroom ‘opgeschoven’. De merken zijn vanaf dit inkoopseizoen te vinden naast Ecco, in een frisse en moderne ruimte.

– Heydude & Crocs (showroom 086, begane grond): Birkenstock heeft plaatsgemaakt voor Heydude en Crocs. De Hooijer Footwear Group werkte al samen met Heydude, dat vorig jaar werd ingelijfd door Crocs Inc. Van het een kwam het ander, kondigde het bedrijf vorige maand aan. Met ingang van augustus verwierf Hooijer ook de distributie van dit bekende Amerikaanse schoenenmerk.

– Mephisto (showroom 002, begane grond): Via Vai betrok vorig jaar een nieuw hoofdkantoor in Waalwijk en organiseert inkoopafspraken voortaan op deze locatie. Dat betekent dat de showroom van het Nederlandse schoenenmerk op de begane grond beschikbaar kwam. Nu is Mephisto hier te vinden, met accountmanager Michel Schoonwater als het vertrouwde gezicht voor de branche.

– Gastexpo (showroom 352, niveau 1): met oog op de toenemende interesse in Preview is de beursruimte met 300 vierkante meter uitgebreid, om bezoekers een groter aanbod te kunnen bieden. De vernieuwde gastexpo werd op 3 en 10 juli in gebruik genomen tijdens de vrouwen- en mannenmode-editie van deze door Cast georganiseerde vakbeurs.

Nieuwkomers

– Barracuda & Fabi (showroom 033, begane grond): aangezien Fros toch aan het klussen was, werd ook de showroom van Greve direct aangepakt. De ruimte heeft een opfrisbeurt gekregen én er zijn vanaf dit seizoen twee nieuwe mannenschoenenmerken te vinden: het uitgesproken Barracuda en het klassiekere Fabi, beiden uit Italië. Nieuw zijn ook de tassen- en parfumlijn van Greve.

– Cruyff Junior (showroom 062, begane grond): Premium Inc. werkt samen met de Achten Fashion Group voor de lancering van een kinderschoenenlijn voor Cruyff. De collectie is te vinden in showroom 062, bij Vingino.

– K-Swiss & Palladium (showroom 201-203, niveau 1): twee vertrouwde gezichten, terug van weggeweest, en druk bezig met het uitstippelen van een nieuwe koers in Nederland.

– Lovely Stuff (showroom 262, niveau 1): in de voormalige showroom van Verhulst is voortaan modeondernemer Serena Alders-van der Huijzen met haar agentuur Lovely Stuff te vinden. Met de merken Alembika, Amma, Elsewhere, Luukaa en Ozai N Kü richt ze zich op vrouwen met lef.

Weg uit Cast

Cast heeft ook afscheid genomen van een aantal merken. Birkenstock, Verhulst en Via Vai werden al genoemd, daarnaast verlieten Kersting Agency, Our Favourite Agency en Proud Packing het centrum. 

Meer zien? Ga naar de website van Cast voor de plattegrond en het laatste nieuws van exposanten.